بارداری

بارداری و 5 تا از علائم و نشانه های اولیه آن

دسته‌بندی نشده
خواندن این متن 5 دقیقه زمان می برد
به این متن امتیاز دهید

بارداری و 5 تا از علائم و نشانه های اولیه آن

چیزی لذت بخش تر از این نیست که جواب آزمایش را از آزمایشگاه بگیری یا تست بی بی چک شما مثبت شده باشد، یک خوشحالی همراه با انتظار که این انتظار هم مانند بقیه انتظار ها بدون دلهره نیست، روزهایی که سلامت جنین را چک کرده و از جنسیت آن با خبر می شود هر روز که می گذرد بیش تر برای دیدن این مسافر لحظه شماری می کنی.

اگر حاملگی اول باشد با علائمی مواجعه خواهی شد که برایت آشنا نیست از درد های زیر شکم، ویارهای سخت و … مطمئنا در این روز ها به فضای مجازی می روی و در آنجا دنبال هزار سوالات هستی ما در این مطلب سعی داریم به اطلاعات ارزشمند و معتبر علمی را در اختیارت قرار دهیم.

5 علامت اولیه بارداری

  1. پریود نشدن
  2. سینه های حساس و متورم
  3. حالت تهوع که گاهی همراه با استفراغ می باشد
  4. افزایش ادرار
  5. بی حالی

البته ممکن است علائمی مانند: نفخ، گر گرفتگی، بد خلقی، لکه بینی سبک، پبوست، عدم میل به غذا و گرفتگی بینی را نیز در سه ماه اول حاملگی تجربه کنید. ناگفته نماند یکی از علل ایجاد علائم بالا نشان از حاملگی است هر کدام از علائم ممکن است علت دیگری داشته باشند که باید توسط پزشک متخصص زنان بررسی گردد.

تشخیص بارداری

تشخیص اولیه بارداری پس از علائم بالا انجام آزمایش بتا اچ سی جی (BHCG titer) است که معمولا در صورت تداوم این علائم به مدت 14 هفته انجام می شود، در صورت مثبت بودن بارداری شما تایید شده و پزشک برای بررسی کیسه یا ساک حاملگی (لایه ای که جنین در حال رشد را محصور کرده و حاوی مایع آمنیوتیک است) شما را نزد سونوگراف می فرستد.

بارداری

البته می توان از تست های خانگی (بی بی چک) نیز برای تشخیص بارداری استفاده کرد ولی حتما برای تایید باید آزمایش خون انجام شود.

اقدامات حین بارداری و مراقبت از جنین

به توصیه سازمان جهانی بهداشت زنان باردار باید هشت بار در طی دوره بارداری با مراقب سلامت خود در ارتباط باشند تا سلامت مادر و جنین را در طی دوره بارداری بررسی کند.

سازمان CDC موارد زیر را برای داشتن بارداری سالم توصیه کرده است:

  1. مصرف روزانه 400 میکرو گرم فولیک اسید قبل و حین بارداری
  2. ترک مشروبات الکلی، سیگار و سایر مواد مخدر
  3. زدن واکسن هایی که تزریق نشده
  4. قبل از اقدام به بارداری از عدم ابتلاء به بیماری نقص ایمنی اکتسابی (HIV) مطمئن شوید تا در صورت ابتلاء مراقبت های لازم در حین بارداری از مادر و جنین انجام شود.
  5. مطمئن شوید به عفونت خاصی مبتلاء نیستید
  6. در صورت ابتلاء به دیابت آن را کنترل کنید
  7. فشار خون خود را کنترل کنید
  8. در صورت مصرف دارویی خاص با پزشک خود مشورت کنید
  9. اگر مبتلاء به افسردگی هستید آن را درمان کنید
  10. در صورت احساس خطر نسبت به سلامت خود و جنین به اورژانس مامایی مراجعه کنید
  11. اگر حین باردار شاغل هستید، با مسئول طب کار آنجا یا پزشک در مورد مسائل خطر ساز کار برای سلامتی خود و جنین مشورت کنید تا حین کار از شما و جنین مراقبت کنند.
  12. اگر سابقه بیماری ژنتیکی در خانواده دارید قبل از اقدام، مشاور ژنتیک یا پزشک خود را در جریان قرار دهید.

تعیین جنسیت قبل از بارداری

بهترین و معتبر ترین روش تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی (PGD) طی پروسه IVF می باشد.

تهوع صبحگاهی در بارداری

سطح بالای هورمون HCG باعث تهوع شدید صبحگاهی می شود.

ویار در بارداری

مطمئنا شما هم اگر باردار هستید یا الان بچه شما به دنیا آمده مطمئنا این حس را تجربه کرده اید که قبلا برخی غذا ها را دوست داشته اید اما الان دیگری میلی به آن ندارید یا بد تر از این از آن متنفر شده اید و با دیدن یا بوی آن به شما حالت تهوع دست می دهد، حتی گاهی شاید استفراغ کنید یا ممکن است کاملا عکس این قضیه در بارداری برای شما پیش آید یعنی غذاهایی را که قبلا میل چندانی به آن نداشتید هوس کنید. ممکن است ترکیب دو چیز عجیب را هوس کنید مثل ترشی و بستنی و حسابی حرص اطرافیان به خصوص همسرتان را درآورید.

خب مطمئنا برایتان سوال پیش آمده که چرا همچین هوس های شکل می گیرد و از خود خجالت زده می شوید؛ اما به گفته مجله اینترنتی .very well family، 50 تا 75 درصد زنان باردار این حس را تجربه می کنند و نیازی به شرمندگی نیست، در جواب باید بگویم هنوز محققان علت ایجاد ویار را نیافته اند اما وجود آن را در زنان باردار تایید می کنند. اما چند فرضیه مانند: تغییرات هورمونی و تقویت حس بویایی در این مورد وجود دارد.

گاهی ممکن است ویار شما خطرناک باشد مانند هوس خوردن خاک یا وایتکس یا تنفر از همه غذا ها که در این موارد باید پزشک خود را مطلع سازید.

پرکاری و کم کاری تیروئید در بارداری

کم کاری و پرکاری تیروئید هر دو در بارداری خطر ناک است و باید تحت نظر پزشک متخصص داخلی یا فوق تخصص غدد کنترل گردد؛ انجمن تیروئید آمریکا به شایع ترین علل پرکاری تیروئید را بیماری گریوز می داند، علاوه بر آن سطح بالا HCG ممکن است باعث پرکاری تیروئید گذرا در اوایل بارداری شود. به گفته همین سازمان شایع ترین علت کم کاری تیروئید بیماری خود ایمنی تیروئیدیت هاشیموتو می باشد، از دلایل دیگر آن می توان ناکافی بودن درمان کم کاری تیروئید زن باردار قبل از بارداری و افزایش بی رویه دارو برای درمان پر کاری تیروئید در او بوده باشد.

تیروئید و جنسیت جنین

به گفته نشریه علمی AACE، سطح TSH مادرانی که فرزند پسر به دنیا آورده اند نسبت به مادرانی که بارداری دختر داشته اند بیشتر است.

شانس مادر برای ابتلاء به پر کاری و کم کاری تیروئید در جنین پسر و دختر برابر است.

دیابت بارداری

تغییراتی مانند افزایش وزن و افزایش بعضی هورمون ها در بارداری نیاز بدن به انسولین را بالا می برد که به آن مقاومت به انسولین می گویند. که کمبود انسولین نسبت به نیاز بدن باعث ایجاد دیابت بارداری می شود.

هماتوم ساب کوریونیک

هماتوم ساب کوریونیک زمانی است که کیسه آمونیوم از دیواره رحم جدا شده و خون بین دیواره رحم و غشای کوریونی تشکیل می شود. شایع ترین علامت هماتوم ساب کوریونیک خونریزی واژینال در نیمه اول بارداری است. خونریزی می تواند از شدید همراه با لخته شدن تا لکه بینی خفیف متغیر باشد. بسیاری از زنان باردار اصلاً خونریزی ندارند و هماتوم در طی یک سونوگرافی معمولی مشخص می شود. معمولا هماتوم اگر کوچک باشد جنین آسیبی نمی بیند.

هماتوم ساب کوریونیک ارتباطی به جنسیت جنین ندارد و ممکن است هم در بارداری پسر و هم بارداری دختر اتفاق بیفتد و خطر آن نیز با جنسیت در ارتباط نیست.

زایمان طبیعی یا سزارین

در مورد روش زایمان فقط پزشک متخصص بر اساس شرایط شما نظر می دهد و باید به توصیه او احترام بگذارید و اگر فوبیای زایمان دارید از یک متخصص روانشناس بالینی مشاوره بگیرید.

مطالب این سایت فقط در جهت افزایش معلومات شما عزیزان می باشد جهت اقدام به بارداری و مراقبت های لازم باید حتما به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه فرمایید.

در پایان این متن می تواند نظرات و تجربیات خود را کامنت کنید و اگر این مطلب برایتان مفید بود می توانید آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *