آرتروز / علائم – تشخیص – درمان
آرتروز چیست
به تعریف کلینیک سیلوند، آرتروز به انگلیسی Osteoarthritis یک بیماری التهابی در مفصل می باشد که منجر به آسیب به مفصل و تغییراتی در استخوان گردیده و به مرور زمان تاندون و رباط ها را درگیر کرده و غضروف را از بین می برد که در نتیجه مفصل تغییر شکل داده و باعث درد و تورم می گردد.
انواع آرتروز و محل آن
به گفته همان سازمان این بیماری دو نوع دارد، نوع اولیه که شایع تر است و عمدتاً انگشتان دست، شست، ستون فقرات، باسن، زانو و انگشتان بزرگ (بزرگ) پا را درگیر می کند و نوع ثانویه آن که به علت یک بیماری زمینه ای دیگر مانند روماتیسم مفصلی ایجاد می گردد و در هر اندامی می تواند ایجاد گردد.
به آرتروز مفصل زانو، ساییدگی زانو نیز گفته می شود.
علائم آرتروز
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، وجود درد، تورم، سفتی در محل و همچنین کاهش انعطاف پذیری آن از علائم این مشکل می باشد.
تشخیص آرتروز
برای تشخیص این بیماری باید به متخصص ارتوپدی یا فوق تخصص روماتولوژی مراجعه کرده و پزشک ابتدا شما را معاینه و پس از آن با تصویر برداری های پزشکی و روش های آزمایشگاهی بیماری شما را تشخیص می دهد.
درمان آرتروز
به گفته کالیج رادیولوژی آمریکا، هدف از درمان این بیماری کاهش درد و بهبود عملکرد است.
اقداماتی مانند: درست کردن نحوه نشستن، ورزش و کاهش وزن می تواند از پیشروی این بیماری جلوگیری کند.
درمانهای دارویی شامل مسکنهای خوراکی مانند استامینوفن یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (اغلب به نام NSAID) میشوند که تورم و درد را کاهش میدهند؛ در صورت درد بسیار شدید پزشک ممکن است مخدر تجویز کند.
پزشک گاهی ممکن است دارو را به درون مفصل شما تزریق و در موارد حاد از عمل جراحی استفاده کند.
مطالب این سایت فقط در جهت افزایش معلومات شما عزیزان می باشد جهت تشخیص و درمان این بیماری حتما باید به پزشک متخصص ارتوپد یا فوق تخصص روماتولوژی مراجعه فرمایید.
در پایان این متن می تواند نظرات و تجربیات خود را کامنت کنید و اگر این مطلب برایتان مفید بود می توانید آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.