برخی از ویروس ها علاوه بر سلول میزبان به ویروس دیگر نیز نیاز دارند و به آن متصل می شوند
محققان دانشگاه واشنگتن، اخیرا برای اولین بار مشاهده کردند که ویروس ها علاوه بر سلول میزبان، به یکدیگر نیز متصل می شوند که نتیجه این مشاهده در نشریه انجمن بین المللی اکولوژی میکروبی منتشر شده است.
ویروس ها موجودات میکروسکوپی حامل قطعه ژنتیکی (DNA یا RNA) هستند که سلول های زنده را آلوده و به کمک آن ها تکثیر پیدا می کنند و بدون سلول زنده قدرت تکثیر ندارند، این موجودات می توانند سلول های گیاهی و جانوری و حتی باکتری ها (باکتروفاژها) را آلوده کنند.
باکتروفاژها ویروس هایی هستند که باکتری ها را آلوده می کنند.
بیماری های سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا توسط ویروس ها ایجاد می گردد؛ عامل ایجاد برخی اسهال ها در کودکان و بزرگسالان ویروس است، مانند: روتاویروس
تا پیش از این دانشمندان فکر می کردند که ویروس ها جهت تکثیر مواد ژنتیکی خود به سلول های میزبان وابسته اند؛ اما کشف اخیر نشان داد که برخی ویروس ها علاوه بر سلول های میزبان خود، به ویروس دیگر که دانشمندان آن را کمک کننده نامیده اند نیاز دارد و به آن متصل می شود.
این اتصال ممکن است جهت ساختن کپسید (پوشش پروتئینی در اطراف برخی ویروس ها) یا تکثیر DNA باشد. ویروسی را که به کمک کننده متصل می شود و از آن استفاده می کند satellite نامیده اند.