نقص مادرزادی دستگاه تناسلی در دختران و پسران /18 نوع آن
نقایص مادرزادی دستگاه تناسلی، مشکلات شایع ای هستند که ممکن است نوزاد تازه متولد شده به آن مبتلاء باشد.
ما در این مطلب انواع آن را برای شما توضیح خواهیم داد و در مورد روش های درمان آن ها به شما خواهیم گفت.
نقص مادرزادی پیرونی
به گفته کلینیک مایو، بیماری Peyronie’s (pay-roe-NEEZ) یک بیماری غیر سرطانی ناشی از بافت اسکار فیبری است که روی آلت تناسلی ایجاد میشود و باعث نعوظ منحنی و دردناک میشود. آلت تناسلی از نظر شکل و اندازه متفاوت است و داشتن نعوظ خمیده لزوماً دلیلی برای نگرانی نیست. اما بیماری پیرونی باعث خمیدگی یا درد قابل توجهی در برخی از مردان می شود.
برای درمان این بیماری باید به متخصص مجاری ادراری و تناسلی مراجعه تا شما را معاینه و با تجویز دارو مشکل شما را برطرف کند.
نقص مادرزادی انحنای آلت تناسلی (کوردی)
به گفته کلینیک سیلوند، انحنای مادرزادی آلت تناسلی (کوردی) وضعیتی است که یک پسر با آن متولد می شود و تنها زمانی آشکار می شود که آلت تناسلی نوزاد در حالت نعوظ باشد.
بر خلاف بیماری پیرونی که شامل انحنای آلت تناسلی نیز میشود، این بیماری توسط بافت اسکار ایجاد نمیشود. ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد مگر اینکه در مقاربت تداخل داشته باشد یا مشکلات دیگری ایجاد کند.
نقص مادرزادی کستروفی مثانه و اپیسپادیاس در کودکان
به گفته بیمارستان های دانشگاهی مرکز پزشکی کلیولند، اکستروفی مثانه یک وضعیت نادر است که مثانه کودک به سمت بیرون رشد کرده و به دیواره شکم (شکم) بچسبد. مثانه را می توان در جلوی قسمت پایین شکم کودک مشاهده کرد. این شامل مشکلات مربوط به نحوه رشد دستگاه ادراری، ماهیچه ها، استخوان ها و دستگاه گوارش در رحم می شود.
اپیسپادیاس مشکلی است که اغلب با اکستروفی مثانه دیده می شود. زمانی است که دهانه لوله ای که ادرار را از بدن خارج می کند (مجرای ادرار) در محل نامناسبی قرار دارد. در نوزاد پسر، دهانه اغلب در بالای آلت تناسلی قرار دارد. اما با این شرایط، دهانه ممکن است تمام طول آلت تناسلی باشد. در یک دختر، سوراخ ممکن است طولانی تر و بالاتر در مجرای ادرار باشد. ممکن است درست در کنار مثانه باز شود.
نقص مادرزادی آلت تناسلی پنهان
آلت تناسلی دفن شده وضعیتی است که می تواند پسران و مردان بالغ را تحت تاثیر قرار دهد. در این حالت، آلت تناسلی در اندازه طبیعی است اما در زیر پوست شکم، ران یا کیسه بیضه (کیسه ای در زیر آلت تناسلی که بیضه ها را نگه می دارد) پنهان می شود.
درمان آلت تناسلی دفن شده هم در کودکان و هم در بزرگسالان دشوار است. درمان بستگی به علت زمینه ای دارد. در نوزادان و کودکان؛ گاهی اوقات این وضعیت خود به خود از بین می رود. اگر آلت مدفون در مردان بالغ رخ دهد یا در کودکان خود به خود برطرف نشود، ممکن است نیاز به جراحی باشد.
نقص مادرزادی فیموز و پارافیموز
فیموز و پارافیموز مشکلات پوست ختنه گاه آلت تناسلی هستند. فیموز زمانی است که نمی توان پوست ختنه گاه را از نوک آلت تناسلی به سمت پایین (پس گرفته) کشید. این یک مشکل رایج در پسران جوان است. پارافیموز زمانی است که پوست ختنه گاه جمع می شود اما نمی تواند به سمت بالا حرکت کند. این می تواند از جریان طبیعی خون در آلت تناسلی جلوگیری کند و ممکن است مشکلات جدی ایجاد کند.
نقص مادرزادی هیپوسپادیاس
هیپوسپادیاس مشکلی است که در آن دهانه مجرای ادرار در نوک آلت تناسلی نیست. مجرای ادرار لوله ای است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن می برد. با هیپوسپادیاس، انتهای لوله در قسمت زیرین آلت تناسلی پایین تر قرار می گیرد. یا ممکن است در کیسه بیضه باشد. چین های پوست در بالای آلت تناسلی (پوست ختنه گاه) نیز به طور غیر طبیعی تشکیل می شود. هیپوسپادیاس می تواند از جریان طبیعی ادرار جلوگیری کند. در مراحل بعدی زندگی می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در جریان مایع منی شود. این می تواند منجر به بچه دار نشدن (ناباروری) شود.
نقص مادرزادی تنگی انتهای مجرای ادرار
در این بیماری دهانه انتهای آلت تناسلی باریک می شود. این وضعیت معمولاً اکتسابی است اما می تواند از بدو تولد وجود داشته باشد. گاهی اوقات دهانه آلت تناسلی که در آن ادرار دفع می شود ممکن است مسدود شود. این می تواند مشکلاتی در ادرار ایجاد کند.
درد یا سوزش هنگام دفع ادرار، احساس ادرار شدید، تکرر ادرار، جریان ضعیف ادرار، مشاهده خون در نوک مجرا پس از اتمام ادرار از علائم این بیماری می باشد و بهترین راه درمان عمل جراحی می باشد.
نقص مادرزادی چسبندگی آلت تناسلی و پل پوستی
چسبندگی آلت تناسلی در نوزادان پسر زمانی رخ می دهد که پوست ساقه آلت تناسلی به گلن (ساختار پیازی) در بالای آلت تناسلی می چسبد. پل های پوستی اتصالاتی هستند که ضخیم تر هستند. برخی از چسبندگی های آلت تناسلی در دوران شیرخوارگی خود به خود برطرف می شوند، اما برخی باید با کرم های مخصوص درمان شوند. پل های پوستی ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند.
نقص مادرزادی دریچه های پیشابراه خلفی
دریچه های خلفی مجرای ادراری مشکلی در مجرای ادرار در پسران است.
مجرای ادرار لوله ای است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن تخلیه می کند. دریچه های خلفی مجرای ادرار برگچه های کوچکی از بافت در مجرای ادرار هستند. دارای دهانه باریک و شکاف مانند هستند.
دریچه ها تا حدی جریان ادرار را مسدود می کنند زیرا ادرار کافی نمی تواند از آنها عبور کند و از بدن خارج شود. این باعث جریان معکوس ادرار می شود. این می تواند به مجرای ادرار، مثانه، حالب و کلیه ها آسیب برساند. آنها بیش از حد پر از ادرار می شوند و متورم می شوند. این منجر به آسیب بافت می شود. دریچه های خلفی مجرای ادراری شایع ترین علت انسداد شدید مجاری ادراری در کودکان است.
بزرگ شدن مثانه که از طریق شکم قابل لمس است، درد هنگام ادرار کردن، جریان ضعیف ادرار، احساس نیاز به دفع مکرر ادرار، خیس کردن رختخواب یا خیس کردن شلوار بعد از آموزش توالت افزایش وزن ضعیف عفونت دستگاه ادراری (نادر مگر اینکه انسداد وجود داشته باشد) از علائم این بیماری می باشد.
نقص مادرزادی تنگی مجرای ادرار
تنگی مجرای ادرار (u-REE-thrul) شامل زخمی است که لوله ای را که ادرار را از بدن خارج می کند به نام مجرای ادرار باریک می کند. در نتیجه تنگی، ادرار کمتری از مثانه خارج می شود. این می تواند مشکلاتی در دستگاه ادراری مانند عفونت ایجاد کند.
نقص مادرزادی پرده آلت
در این مشکل یک پرده بین آلت تناسلی مردان و بیضه قرار می گیرد و باعث می شود آلت تناسلی کوچکتر به نظر رسد که با عمل جراحی زیبایی برطرف می شود.
نقص مادرزادی کلیتورومگالی
کلیتورومگالی یک کلیتوریس بزرگ غیر طبیعی است. این می تواند در بدو تولد (مادرزادی) وجود داشته باشد یا در مراحل بعدی زندگی ایجاد شود. بیشتر اوقات، قرار گرفتن در معرض آندروژن ها (هورمونی در افرادی که به عنوان مرد تعیین می شوند) باعث این امر در افرادی می شود که در بدو تولد زنان تعیین شده اند
نقص مادرزادی هیدروکلپوس
هیدروکلپوس به انسداد مادرزادی واژن گفته می شود.
نقص مادرزادی پرده بکارت بدون سوراخ
پرده بکارت بدون سوراخ زمانی است که پرده بکارت دهانه واژن شما را مسدود می کند. مادرزادی است و هیچ راهی برای پیشگیری وجود ندارد. پرده بکارت بدون سوراخ می تواند علائم دردناکی ایجاد کند، اما درمانی برای رفع آن وجود دارد. کسانی که پرده بکارت بدون سوراخ دارند می توانند از رابطه جنسی لذت ببرند، باردار شوند و بعد از درمان بچه های سالمی داشته باشند.
نقص مادرزادی چسبندگی لب
چسبندگی لب زمانی رخ می دهد که لب (لب های داخلی فرج) به هم بچسبد. این معمولا زمانی اتفاق می افتد که سطح استروژن بسیار پایین باشد. ممکن است برای نوزادان، کودکان نوپا و زنان بالغ اتفاق بیفتد.
نقص مادرزادی کلوآکال
ناهنجاری کلوآکال یک وضعیت نادر است که در آن واژن، دستگاه ادراری و مقعد نوزاد از یکدیگر در طول رشد جنین جدا نمیشوند. به جای سه دهانه مجزا، یک نوزاد دختر فقط با یک دهانه به دنیا می آید. جراحی ناهنجاری کلوآکال را درمان می کند.
نقص مادرزادی اندام تناسلی مجهول
زمانی که جنسیت کودک در بدو تولد مشخص نباشد، کودک دارای اندام تناسلی غیر معمول (تناسلی مبهم) است. این بدان معنی است که به نظر نمی رسد اندام تناسلی به وضوح مرد یا زن باشد. اندام تناسلی غیر معمول می تواند تجربه سختی برای خانواده ها باشد.
نقص مادرزادی سندرم شکم هرس
سندرم شکم هرس یک نوع نقص نادر است که می تواند از خفیف تا شدید و تهدید کننده زندگی متغیر باشد. همچنین به عنوان سندرم سه گانه یا سندرم ایگل-بارت شناخته می شود.
مطالب این سایت جهت افزایش آگاهی شما می باشد، برای تشخیص و درمان این بیماری ها باید به پزشک متخصص اطفال یا جراح کلیه و مجاری ادراری تناسلی مراجعه فرمایید.
برای دیدن پزشکان متخصص و جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی اورولوژی شهر خود بر روی لینک زیر کلیک کنید: