واریس و 6 علائم آن در زنان و مردان
واریس چیست
به برآمدگی سیاهرگ های زیر پوست گفته می شود که بیشتر پا را درگیر می کند. گاهی این بیماری فقط باعث از دست رفتن زیبایی پا ها می شود اما گاهی برای برخی افراد درد نیز ایجاد می کند.
در سیاهرگ ها دریچه هایی وجود دارد که خون را یکطرفه حفظ می کنند که به اصطلاح به آن لانه کبوتری گفته می شود. این دریچه ها حرکت خون با انقباض عضلات کنار سیاهرگ جهت هدایت خون حاوی کربن دی اکسید به سمت قلب مانع بازگشت آن توسط جاذبه زمین می گردند. اگر سیاهرگ ها ضعیف گردند فشار خون قطر رگ ها را افزایش داده و در نتیجه این دریچه ها به درستی عمل نمی کنند و خون به درون سیاهرگ بازگشته و باعث تورم، پیچ خوردگی و برآمدگی رگ می شود.
این بیماری می تواند چه در جوانی یا پیری شما را درگیر کند.
علائم واریس در زنان و مردان
به گفته کلینیک مایا موارد زیر از علائم این بیماری می باشد:
- برآمدگی به صورت بنفش یا آبی رنگ
- احساس درد یا سنگینی در پاها
- سوزش، ضربان، گرفتگی عضلات و تورم در ساق پا
- تشدید درد پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت
- خارش در اطراف یک یا چند ورید
- تغییر رنگ پوست در اطراف آن
علل ایجاد واریس
همانطور که گفته شد این بیماری در نتیجه ضعیف شدن دیواره های ورید ایجاد می گردد که کلینیک سیلوند موارد زیر را از دلایل ضعیف شدن ورید معرفی کرده است:
- هورمون ها (کاهش هورمون های جنسی زنانه مانند استروژن و پروژسترون)
- افزایش سن
- اضافه وزن
- ایستادن طولانی مدت
تشخیص واریس
پزشک با لمس محل می توانداین بیماری را تشخیص دهد و برای تایید و تشخیص تکمیلی معاینه، پزشک از روش سونوگرافی استفاده می کند. سونوگرافی می تواند لخته شدن خون و نحوه عملکرد دریچه های شما را نشان دهد.
پیشگیری و درمان واریس
آکادمی پوست آمریکا راه های زیر را برای جلوگیری از ابتلاء و همچنین بهبود این مشکل پیشنهاد کرده است:
- ورزش کردن
- رژیم غذایی کم نمک و سرشار از فیبر
- تغییر منظم وضعیت نشستن و ایستادن
- بالا بردن پا ها هنگام نشستن و ایستادن
- استفاده از جوراب واریس (با تجویز متخصص پوست)
اگر با این مشکل درگیر هستید در کنار اقدامات خود مراقبتی بالا که به راحتی می توانید در منزل و محل کار آن ها را انجام دهید، به پزشک متخصص قلب یا پوست نیز مراجعه کنید تا پزشک در صورت لزوم روش های دیگر درمان را به کار گیرد و برای شما دارو تجویز کند.
طبق گفته آکادمی پوست آمریکا، درمان این بیماری به روش های چون اسکلروتراپی (بستن رگ های واریسی از طریق تزریق مایع مخصوص به درون آن ها) و درمان های لیزر انجام می شود.
معاینه فیزیکی به متخصص پوست کمک می کند تا تصمیم بگیرد که آیا درمان ورید پا برای شما خطر دارد یا خیر. در طول معاینه فیزیکی، متخصص پوست شما به دقت به رگ های پای شما نگاه می کند و در مورد سابقه پزشکی شما می پرسد.
به گفته پایگاه داده اطلاعات دارویی، پولیدوکانول، سوترادکول، واریتنا، اسکلرا و سدیم تترادسیل سولفات پنج داروی رایج درمان این بیماری می باشد که حتما باید توسط پزشک متخصص تجویز گردد.
عوارض واریس
به گفته کلینیک مایا، عوارض واریس، اگرچه نادر است، می تواند شامل موارد زیر باشد:
- زخم های دردناک روی پوست نزدیک رگ های محل آسیب
- لخته شدن خون
- خونریزی محل
مطالب این سایت فقط در جهت افزایش معلومات شما عزیزان می باشد جهت تشخیص و درمان این بیماری حتما باید به پزشک متخصص پوست یا قلب مراجعه فرمایید.
در پایان این متن می تواند نظرات و تجربیات خود را کامنت کنید و اگر این مطلب برایتان مفید بود می توانید آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.