سرطان سینه

سرطان سینه

زنان و بارداری
خواندن این متن 4 دقیقه زمان می برد
به این متن امتیاز دهید

سرطان سینه

مطمئنا نگران هستید و با خود گفته اید من سرطان سینه دارم و دنبال آن هستید که این بیماری چه علائمی دارد یا درد آن چگونه است و احتمال مرگ در آن چقدر است؛ خوشبختانه این سرطان نیز مانند سایر بیماری ها و سرطان ها اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود راحت تر درمان گردیده و احتمال مرگ کاهش می یابد.

توده سینه و سرطان سینه

همانطور که می دانید سرطان رشد غیر طبیعی و غیر قابل کنترل سلول ها می باشد و در این بیماری سلول های بافت پستان دچار این اختلال سلولی می گردد. این مشکل می تواند در یک یا هر دو سینه ایجاد گردد.

اما گاهی ممکن است یک توده در سینه ایجاد گردد که سرطانی و بدخیم نباشد؛ ولی احتمال این وجود دارد که برخی از انواع آن ها خطر ابتلاء به سرطان را افزایش دهند. حداقل اندازه این توده ها 2 سانتی متر می باشد.

انواع سرطان سینه در دختران و زنان

کلینیک مایا انواع این سرطان را نام برده و ما آن ها را در زیر برای شما آورده ایم:

  1. آنژیوسارکوم
  2. کارسینوم مجرای درجا (DCIS)
  3. التهابی
  4. کارسینوم لوبولار مهاجم
  5. کارسینوم لوبولار در محل (LCIS)
  6. پاژه پستان

علائم سرطان سینه

به گفته انجمن سرطان آمریکا، موارد زیر از علائم ابتلاء به این بیماری می باشد:

  1. ایجاد توده در سینه (شایع ترین علامت)
  2. تورم در سینه
  3. فرورفتگی پوست سینه
  4. جمع شدن نوک سینه
  5. قرمزی نوک پستان یا سینه، خشکی، پوسته پوسته شدن یا ضخیم شدن
  6. ترشح از نوک سینه
  7. درد سینه

درد سرطان سینه

بیشتر موارد ابتلاء بدون درد است اما گاهی ممکن است درد شدید و ادامه دار ایجاد کند.

علت سرطان سینه در زنان

معمولا مشکلات هورمونی، ژنتیکی، شرایط و سبک زندگی منشاء این بیماری است و گاهی نیز با علت نا مشخص ظهور پیدا می کند و در کل همه ی زنان در معرض خطر ابتلاء قرار داررند و باید به صورت منظم غربالگری انجام دهند.

تشخیص سرطان سینه

تشخیص این بیماری فقط از روش های تصویر پرداری پزشکی مانند ماموگرافی، سونوگرافی سینه، ام آر آی و نمونه برداری (بیوپسی) استفاده می شود و نمونه بیوپسی برای انجام آزمایشات تشخیصی و مولکولی جهت بررسی توده و همچنین تجویز دارو به آزمایشگاه پاتوبیولوژی و همچنین مولکولی داده می شود.

در روش ماموگرافی به کمک اشعه ایکس بافت سینه را بررسی می کنند تا ببیند که آیا بخش غیرمعمول در آن وجود دارد یا خیر. در طول ماموگرافی، سینه های شما بین دو سطح سفت فشرده می شود تا بافت سینه پخش شود. سپس یک اشعه ایکس تصاویر سیاه و سفیدی را می گیرد که روی صفحه کامپیوتر نمایش داده می شود.

ماموگرافی

شما می توانید در منزل تست خودآزمایی پستان را انجام دهید؛ به این صورت که در بازه های زمانی مشخص با کمک چشم و دست سینه های خود را بررسی کنید که آیا تغییر خاصی در آن وجود دارد یا خیر البته این نباید برای شما به صورت یک وسواس درآید. در این بررسی اگر توده اضافه در سینه مشاهده یا لمس کردید حتما جهت بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه نمایید.

پیشگیری و درمان سرطان سینه

کلینیک مایا برای پیشگیری از این بیماری راه های زیر را پیشنهاد داده است:

  1. انجام منظم خودآزمایی سرطان در منزل
  2. انجام منظم ماموگرافی
  3. عدم مصرف مشروبات الکلی یا به حداقل رساندن آن
  4. داشتن برنامه ورزشی در هفته
  5. هورمون درمانی پس از یائسگی را محدود کنید
  6. تعادل وزنی داشته باشید (اگر اضافه وزن دارید وزن خود را متعادل کنید)
  7. رژیم غذایی سالم داشته باشید

برای درمان باید در مراحل اولیه به پزشک متخصص مراجعه نمایید. پزشک بر اساس مرحله پیشرفت ممکن است روش رادیودرمانی، شیمی درمانی یا عمل جراحی را برای جلوگیری از پیشرفت توده انتخاب نماید.

معمولا اگر نیاز به جراحی باشد پس از خارج کردن توده از روش هورمون درمانی جهت جلوگیری از عود مجدد استفاده می شود.

سرطان سینه عود کننده

اگر تعدادی از سلول های پیش سرطانی شناسایی نشده و از روش درمان در امان مانده باشند پس از درمان این سلول ها مجدد عود کرده و باعث ایجاد مجدد این بیماری می گردد.

این علائم ممکن است پس از ماه ها یا سال ها پس از درمان ظهور کند که یا در همان نقطه باقی می ماند یا به نقاط دیگر منتقل می شود.

اگر عمل لامپکتومی انجام داده اید، سرطان ممکن است در بافت باقیمانده سینه عود کند. و اگر عمل شما ماستکتومی بوده، سرطان ممکن است در بافتی که دیواره قفسه سینه را می پوشاند یا در پوست عود کند.

سرطان سینه در مردان

بیشتر زنان مبتلاء به این بیماری می شوند اما گاهی بافت سینه مردان نیز درگیر خواهد شد.

سرطان سینه در بارداری

به گفته مرکز تحقیقات سرطان انگلیس، این بیماری در دوران بارداری بسیار نادر است اما در صورت ابتلاء نیز، بیشتر افراد  مبتلاء می توانند بارداری خود را حفظ و ادامه دهند.

مطالب این سایت فقط در جهت افزایش معلومات شما عزیزان می باشد جهت تشخیص و درمان این بیماری حتما باید به پزشک فوق تخصص آنکولوژی مراجعه فرمایید.

در پایان این متن می تواند نظرات و تجربیات خود را کامنت کنید و اگر این مطلب برایتان مفید بود می توانید آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *