معده

معده و 12 بیماری مرتبط با آن

گوارش و کبد
خواندن این متن 4 دقیقه زمان می برد
به این متن امتیاز دهید

معده و 12 بیماری مرتبط با آن

این اندام با کمک آنزیم ها و اسید معده وظیفه هضم غذا را بر عهده دارد و به وسیله انتقباضات خود غذا را به قطعات کوچک خرد می کند.

این اندام در بالا و سمت چپ ناحیه شکمی قرار دارد و از یک سمت در امتداد مری وصل شده و انتهای آن به روده کوچک وصل است.

درد این اندام یکی از مشکلات شایع است که به علل مختلفی ایجاد می گردد که ممکن است در حد ساده مانند سوزش سر دل در دوره بارداری باشد یا شما به یک بیماری مزمن مبتلاء باشید.

ما در این مطلب به بیان این بیماری ها می پردازیم:

سوء هاضمه (مشکلات هضم توسط معده)

به گفته کالج پزشکی ویسکانسین، این بیماری یک اختلال عملکردی این اندام است که با علائمی چون: درد بالای شکم، نفخ، احساس سیری (با مصرف کم غذا)، حالت تهوع یا آروغ زدن همراه است که اغلب این علائم با خوردن غذا تحریک می شود. بسیاری از افرادی که سوء هاضمه دارند ممکن است روده تحریک پذیر نیز داشته باشند.

ورم معده (گاستریت)

گاستریت به دلایل زیادی چون: استفاده طولانی مدت از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند آسپرین یا ایبوپروفن، عفونت هلیکوباکتر پیلوری یا سوء مصرف الکل ایجاد می گردد و درد شکم، آروغ زدن، نفخ، حالت تهوع، استفراغ و احساس پری یا سوزش از علائم این بیماری است.

بیماری معده سندرم استفراغ دوره ای

سندرم استفراغ چرخه ای (CVS) وضعیتی است که در آن شما حملات ناگهانی و مکرر تهوع شدید و استفراغ که بدون علت رخ داده و منجر بی حالی می گردد و ممکن است آنقدر شدید باشد که شما نیاز به بستری در مراکز درمانی داشته باشید.

به گفته کلینیک سیلوند، هر حمله می تواند از چند ساعت تا چند روز طول بکشد و اغلب علائم در اوایل صبح شروع می شود.

هر حمله پس از یک مدت زمان مشخص، برطرف می گردد.

این بیماری علت مشخص شده ای ندارد اما برخی آن را جزء نقایص میتوکندری می دانند.

میتوکندری یک اندامک در سلول هاست که نقش تامین انرژی سلول را بر عهده دارد و ناهنجاری در آن باعث بروز مشکلاتی می شود.

این بیماری در افرادی با بیماری سردرد های میگرنی، عدم تعادل در سیستم عصبی خودمختار و مشکلات مغز و نخاع، عدم تعادل هورمونی مشاهده می شود.

گاستروپارزی (فلج معده)

یک بیماری است که در افراد مبتلا به اختلال عملکرد سیستم عصبی خود ایمنی یا دیابت ممکن است اتفاق بیفتد و طی این بیماری عصب معده آسیب دیده و در نتیجه این آسیب انقباضات به درستی صورت نمی گیرد و غذا به آرامی وارد روده کوچک می شود یا اصلا وارد نمی شود.

واریس معده

واریس در این اندام ممکن است در نتیجه بیماری کبد یا لخته شدن خون در سیستم ورید پورتال ایجاد گردد.

رفلکس معده

به برگشت اسید به مری گفته می شود و این اتفاق ممکن است بعد از یک وعده غذایی بزرگ و غنی یا زمانی که خیلی زود بعد از شام دراز می کشید انجام پذیرد و باعث سوزش سر دل می شود.

انسداد خروجی معده

یک تومور است که کانالی را که معده از طریق آن تخلیه می شود مسدود می کند و در نتیجه از تخلیه طبیعی معده جلوگیری می کند.

فتق هیاتال (بیرون زدگی معده)

فتق هیاتالیک نوع فتق هست که به علت ضعف یا پارگی پرده دیافراگم قسمتی از این اندام به داخل قفسه سینه منتقل می شود.

عفونت هلیکوباکتر پیلوری (عفونت معده)

هلیکوباکتر پیلوری یک عفونت باکتریایی است که از طریق غذا و آب از فرد آلوده منتقل می شود و در اکثر اوقات علائمی ندارد و فرد متوجه آن نمی شود.

زخم معده

این زخم ها در جاهایی از این اندام رخ می دهد که با شیره گوارشی در تماس باشد و معمولا در نتیجه عفونت باکتری هلیکوباکتر یا مصرف طولانی مدت داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند: آسپرین یا ایبوپروفن ایجاد می گردد.

سرطان معده

این سرطان در سلول های دوازده و همچنین محل اتصال این اندام به مری ایجاد می شود. به گفته کالج پزشکی ویسکانسین، با این حال، برخی از شرایط ژنتیکی وجود دارد که احتمال ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد؛ همچنین وجود عفونت هلیکوباکتر در ایجاد این بیماری نقش دارد.

لنفوم معده

لنفوم سرطانی است که از بافت لنفاوی ناشی می شود.

به عقیده دانشمندان ایجاد لنفوم در این اندام در نتیجه عفونت هلیکوباکتر ایجاد می گردد.

تشخیص بیماری های معده

تشخیص بیماری های این اندام گوارشی معمولا از طریق آندوسکوپی انجام می شود که پزشک برای تحمل درد شما ممکن است از روش بی حسی یا داروی خواب آور استفاده کرده و گاهی ممکن است نیاز باشد از بافت شما برای تست های تشخیصی بیشتر طی آندوسکوپی نمونه برداشته شده و به آزمایشگاه تحویل داده شود.

آندوسکوپی معده

درمان بیماری های معده

پزشک پس از آندوسکوپی و تشخیص درمان دارو مناسب را برای شما انتخاب می کند و در مواقعی که به جراحی نیاز باشد شما را به متخصص جراح برای عمل جراحی معرفی می کند.

مطالب این سایت فقط در جهت افزایش معلومات شما عزیزان می باشد جهت تشخیص و درمان به متخصص داخلی (فوق تخصص گوارش) یا متخصص جراح عمومی مراجعه فرمایید.

در پایان این متن می تواند نظرات و تجربیات خود را کامنت کنید و اگر این مطلب برایتان مفید بود می توانید آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

اگر پاسخ سوال خود را در این مطلب نیافتید بر روی این لینک کلیک کرده و سوال خود را بپرسید تا سریعا توسط کارشناس پاسخ داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *