واریکوسل

واریکوسل یکی از اصلی ترین علل ناباروری در مردان /4 تا از علائم و عوارض آن

سلامت خانواده
خواندن این متن 3 دقیقه زمان می برد
3.4/5 - (7 امتیاز)

واریکوسل یکی از اصلی ترین علل ناباروری در مردان /4 تا از علائم و عوارض آن

مظمئنا پس از مراجعه به پزشک در سونوگرافی اتساع عروق یا واریکوسل تشخیص داده شده است و این سوالات در ذهن شما ایجاد شده که: چه کسانی واریکوسل می گیرند، ، عمل واریکوسل چگونه انجام می شود، آیا درمان واریکوسل بدون جراحی امکان پذیر است، چه چیزهایی برای واریکوسل ضرر دارد.

ما در این مطلب پس از توضیح دستگاه تناسلی مردان به تعریف و علل و چگونگی ایجاد این بیماری پرداخته و روش تشخیص و درمان را به شما خواهیم گفت.

واریکوسل چیست و چگونه ایجاد می شود

بنا به گفته بیمارستان کودکان فیلادلفیا، همه پسران دارای سیاهرگ هایی در کیسه بیضه هستند که خون را از بیضه ها به سمت قلب می برد. خونی که به کندی به قلب باز می گردد می تواند در رگ ها جمع شود و در نتیجه رگ ها بزرگتر یا متورم می شوند. هنگامی که این اتفاق در کیسه بیضه رخ می دهد، باعث ایجاد این بیماری می گردد.

به گفته مرکز اورولوژی بیرمنگام، این اتساع غیر طبیعی وریدهای بیضه یک وضعیت خوش خیم و شبیه به وریدهای واریس در پاها است.

این بیماری می تواند هر فردی را که بیضه دارد در هر سنی درگیر کند و علت زمینه ای ایجاد این بیماری هنوز مشخص نیست.

تشخیص واریکوسل

تشخیص این بیماری از طریق معاینه اولیه توسط پزشک انجام شده که معمولا به صورت ایستاده انجام می شود و پس از آن سونوگرافی انجام می شود تا اطلاعات دقیق تری به پزشک داده شود.

علائم  و عوارض واریکوسل

به گفته کلینیک سیلوند، این مشکل معمولاً هیچ علامتی ندارد. با این حال، ممکن  است در این بیماری، متوجه موارد زیر شوید: درد مبهم بیضه یا درد در کیسه بیضه، که اغلب با دراز کشیدن بهتر می شود

  1. تورم در بیضه ها یا کیسه بیضه
  2. کوچک شدن بیضه ها (آتروفی بیضه)
  3. ناتوانی در بارداری پس از حداقل یک سال تلاش (ناباروری)
  4. یک توده کوچک در بالای بیضه آسیب دیده شما

عوارض واریکوسل در رابطه زناشویی

ارتباط این بیماری با رابطه زناشویی و ناتوانی های جنسی هنوز کاملا مشخص نیست.

درمان واریکوسل

انجمن اورولوژی آمریکا، به روش های درمان این بیماری پرداخته که ما آن ها را در زیر برای شما بیان می کنیم.

هیچ دارویی برای پیشگیری یا درمان این بیماری وجود ندارد اما اگر برای شما درد ایجاد می کند، برای تسکین می توانید از داروهای مسکن استفاده کنید و اگر مشکل ناباروری دارید و شما و همسرتان قصد بارداری دارید باید برای درمان تحت عمل جراحی یا آمبولیزاسیون قرار گیرید.

روش های آمبولیزاسیون جریان خون را در رگ های آسیب دیده در این بیماری متوقف می کند. درمان با قرار دادن ماده ای در رگ انجام می شود تا از جریان خون در آن جلوگیری کند و بیماری شما برطرف شود.

در روش های جراحی های تهاجمی نیز همین کار را انجام می دهند و جریان خون را در رگ های آسیب دیده متوقف می کنند و دو روش جراحی تهاجمی وجود دارد که در زیر به آن می پردازیم:

واریکوسلکتومی لاپاراسکوپی که در این روش، جراح لوله های نازکی را در شکم وارد می کند و بستن ورید را انجام می دهد. این روش کوتاه تر است و حدود 30-40 دقیقه طول می کشد

واریکوسلکتومی میکروسکوپی که در این روش جراح یک برش 1 سانتی متری بالای کیسه بیضه ایجاد می کند. با استفاده از میکروسکوپ، جراح تمام وریدهای کوچک را می بندد، اما از مجرای دفران، شریان بیضه و تخلیه لنفاوی اجتناب می کند. این عمل 2 تا 3 ساعت طول می کشد و بیمار در همان روز به خانه می رود.  جراحی میکروسکوپی کمترین میزان ماندگاری یا احتمال بازگشت واریکوسل را دارد. بیمار در همان روز به خانه برمی گردد.

هر عمل جراحی مانند سایر روش های درمانی عوارض جانبی دارد که این عمل نیز از آن مستثنی نیست اما عارضه دار شدن بسیار نادر است که عوارض احتمالی آن عبارت اند از:

  1. باقی ماندن واریکوسل (تداوم) یا بازگشت (عود)
  2. تشکیل مایع در اطراف بیضه (هیدروسل)
  3. آسیب به شریان بیضه

مطالب این سایت فقط در جهت افزایش معلومات شما عزیزان می باشد جهت تشخیص و درمان به متخصص جراح کلیه و مجاری ادراری تناسلی مراجعه فرمایید.

در پایان این متن می تواند نظرات و تجربیات خود را کامنت کنید و اگر این مطلب برایتان مفید بود می توانید آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *