بی حالی

علل بی حالی، 6 ویتامین و مواد معدنی که کمبود آن باعث بی حالی می شود

سلامت خانواده
خواندن این متن 3 دقیقه زمان می برد
به این متن امتیاز دهید

شاید از خودتان پرسیده اید چرا همیشه خسته ام (چرا همیشه احساس خستگی می کنم)، قبل از آنکه به عوامل ایجاد خستگی و بی حالی بپردازیم خود خستگی و بی حالی را تعریف می کنیم؛ خستگی حالتی است که در آن بدن کم ترین انرژی را دارد و احساس می کنیم به استراحت یا کمی خواب نیاز داریم و سعی می کنیم از انجام کار روزمره امتناع کنیم، البته حس خستگی با حس خواب آلودگی متفاوت است در خواب آلودگی هوشیاری کافی برای انجام کار ها را نداریم ولی در خستگی انرژی کافی برای آن وجود ندارد،  در زیر به عوامل ایجاد بی حالی و خستگی و راه درمان هر کدام می پردازیم:

6 ویتامین و مواد معدنی که کمبود آن باعث بی حالی می شود

در بدن ما همین حالا که دارید این مطلب را می خوانید واکنش های بیوشیمیایی بسیار زیادی در حال انجام است که این واکنش ها علاوه بر آنزیم ها به ویتامین ها و مواد معندنی و آمینو اسیدهای ضروری (اسید های آمینه ای که خود بدن توانایی تولید آن را ندارد و از مواد غذایی به بدن می رسد) وابسته است که کمبود هر کدام باعث اختلال در یک یا چند عملکرد بدن می شود؛ یعنی بدن ما برای عملکرد به این مواد نیاز دارد، در بیشتر موارد علل خستگی مربوط به کمبود ویتامین ها و مواد معدنی در بدن می باشد.

در زیر به ویتامین هایی که کمبود آن ها باعث ایجاد خستگی می شود اشاره می گردد:

  1. ویتامین های گروه ب به خصوص ب 12
  2. منیزیوم
  3. امگا 3
  4. ویتامین دی
  5. آهن
  6. پتاسیم

اختلال هورمونی

هورمون ها ترکیبات بیوشیمییایی هستند که توسط غدد در بدن تولید می شوند و هر کدام نقش های مهمی در بدن دارند که کاهش یا افزایش هر کدام باعث ایجاد اختلال در عملکرد فیزیولوژیک بدن می شود.

اگر تیروئید شما کم کار باشد، فرآیندهای بدن شما کند می شود و ممکن است احساس خستگی، اضافه وزن، مشکلات حافظه و احساس افسردگی کنید.

با نزدیک شدن به سن یائسگی،  سطح هورمون جنسی پروژسترون شما به طور طبیعی کاهش می یابدکه باعث ایجاد حس خستگی و همچنین اختلال خواب می شود.

تستسترون هورمون جنسی دیگری است که کمبود آن چه در زنان و مردان باعث کاهش سطح انرژی و بی حالی می شود، البته سطح نرمال این هورمون در مردان خیلی بیش تر از زنان است.

کورتیزول یک هورمون مهم برای کمک به بدن شما برای مقابله با استرس است. اما با وجود بسیاری از عوامل استرس زا در دنیای مدرن، پاسخ ستیز و گریز شما ممکن است باعث واکنش و افزایش سطح هورمون کورتیزول که باعث تغییر خلق و خوی، اضافه وزن، مشکل خواب و بی حالی می گردد.

کاهش دوپایین باعث ایجاد عدم تمایل به تحرک می شود.

برخی بیماری های جسمی

کلینیک مایا بیماری های جسمی ای که ممکن است باعث ایجاد بی حالی و خستگی مزمن بی دلیل شوند بیان کرده و ما آن ها را در زیر برای شما آورده ایم:

  1. سندرم خستگی مزمن (CFS) یا  آنسفالومیلیت میالژیک (ME)
  2. نارسایی حاد کبد
  3. کمخونی
  4. انواع سرطان
  5. بیماری مزمن کلیوی
  6. عفونت یا التهاب مزمن

عوامل روانشناختی

خیلی از عوامل روانشناسی مانند: اختلال پرواز زدگی، فشار های کاری پی در پی و بیش از حد، افسردگی، اضطراب اختلال خواب و … ارتباط مستقیمی با احساس خستگی و بی حالی دارد.

عوارض دارو های مصرفی

هر دارو علارغم اینکه به درمان شما کمک می کند، ممکن است باعث ایجاد عوارض ناخواسته ای نیز گردد؛ داروهایی که برای درمان حساسیت تجویز می شوند (آنتی هیستامین ها)، مانند برومفنیرامین ، دیفن هیدرامین، هیدروکسیزین و مکلیزین، خستگی و بی حالی از عوارض جانبی آن می باشد. برخی از این آنتی هیستامین ها در قرص های خواب نیز وجود دارند.

مصرف الکل یا مواد مخدر

مصرف الکل و انواع مواد مخدر و راوان گردان به خصوص استفاده مداوم از آن باعث ایجاد حس بی حالی و خستگی می گردد.

راه های مقابله با خستگی

با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش و تشخیص به موقع و درمان، مشکل خود را برطرف کنید، همچنین با ورزش و رژیم غذایی مناسب می توانید شرایط خود را بهبود بخشید.

مطالب این سایت فقط جهت افزایش آگاهی شما عزیزان می باشد جهت تشخیص اولیه و درمان باید حتما ابتدا به متخصص داخلی مراجعه نمایید.

در پایان این مطلب نظرات و تجربیات خود را کامنت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *